food // raw vegan banana icecream with caramel sauce | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
03.04.2013

IMG_6006
Ja ik weet het. Het is een lange titel, maar een oh zo heerlijk en simpel recept! Ten minste, als je over de juist middelen beschikt in je keuken. Ik laat jullie zien hoe je raw vegan bananenijs met ‘karamelsaus’ kan maken. Een heerlijke treat waarbij je geen schuldgevoel zal krijgen :)

I know, it’s a long heading, but this recipe is so delicious and simple! At least, if you’ve got the right equipment in your kitchen. I’m going to show you how to make raw vegan banana icecream with ‘caramel sauce’. A delicious treat which you will and can not regret :)
PicMonkey Collage 1
recept
IMG_6002
Stap 1: Bereiding karamelsaus
Je begint met het maken van de karamelsaus. Doe hiervoor een beetje kokoswater in de blender. Ontpit de dadels en doe ze bij de kokoswater (bij een wat minder sterke blender raad ik aan de dadels in wat kleinere stukjes te snijden). Laat de blender zijn werk doen totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Proef even of je hem lekker vindt en voeg zo nodig nog wat kokoswater, kaneel of een dadel toe. Ik gebruikte ongeveer 100 ml kokoswater, 4 dadels en een halve theelepel kaneel.

Step 1: Preparation caramel sauce
You start by making the caramel sauce. Pour the coconut water in the blender and add the cinnamon. Deseed the dates and add them to the coconut water as well (if you have a blender that isn’t very strong I suggest cutting the dates in smaller pieces). Let the blender do its job until the sauce has a smooth consistency. Taste the sauce and adjust to your liking.

IMG_6004
Stap 2: Bereiding bananenijs
Nu de saus klaar is, kan je beginnen met het bananenijs. Zorg ervoor dat je rijpe bananen hebt ingevroren, dus bananen waarvan de schil al een beetje bruin is geworden. Die zijn het zoetst en daardoor zal je ijs ook lekkerder smaken. Zorg ervoor dat je ze in stukjes snijdt en invriest. Dan hoef je de bananen niet te snijden als ze keihard zijn. Als de bananenstukjes zijn bevroren kun je een keukenmachine gebruiken om het ijs te maken of in mijn geval de banaan door de slowjuicer heen halen.

Step 2: Preparation banana ice cream
Now that the sauce is all ready, you can start making the banana ice cream. Make sure you froze bananas that are ripe (thus have peels that are a bit dark). These bananas are the sweetest and will make your ice cream taste a lot better. Also, make sure to cut the bananas in pieces before you freeze them. This way you do not have to cut the bananas when they are frozen and hard to work with. When the pieces are frozen you can use a kitchen machine (or, in my case, a slow juicer) to turn the bananas into ice cream.

IMG_6009
Stap 3: Opscheppen maar!
Doe wat karamelsaus in een mooi glas en schep er wat bolletjes bananenijs in. Schenk nog een beetje saus over de bolletjes en maak je coupe af met een snufje kaneel.

Step 3: And serve!
Pour a bit of the caramel sauce in a pretty glass and add a few scoops of banana ice cream. Pour a little more sauce on top and to finish it off, add a pinch of cinnamon.

Ik heb eigenlijk altijd wel een voorraadje rijpe bananen in de vriezer liggen. Als ik zin heb in ijs, pak ik mijn slowjuicer erbij en is het bananenijs zo gemaakt. Als ik wat meer tijd heb, maak ik er deze heerlijke ’karamelsaus’ bij. Wat vind je van dit recept? En maak jij ook wel eens zelf ijs?

I always keep some ripe bananas in my freezer. Whenever I’m craving ice cream, I will just get my slow juicer set and the ice cream will be ready in only a few minutes. If I have more time, I will also make the delicious ‘caramel sauce’. What do you think of this recipe? Do you ever make ice cream yourself?
d

Follow on Bloglovin

liefs



23 comments



    April 3, 2013

    YUM caramel met banaan is echt heerlijk!



    April 3, 2013

    Ziet er heerlijk uit zeg!



    April 3, 2013

    Ooooh! Dat ziet er echt zooo heerlijk uit! :D Banaan, dadels echt precies wat ik lekker vind :O


    Melissa

    April 3, 2013

    Jij maakt altijd van die heerlijke dingen, jammer dat we geen keukenmachine hebben. Als ik weer is zin heb om te snacken, open ik jullie blog denk even om iets lekkers uit te zoeken!


    Daphne

    April 3, 2013

    Wat lief :D dankje Melissa! Laat het ons weten als je een recept hebt geprobeerd, vinden we leuk!



    April 3, 2013

    wauw lijkt me heeel lekker!


    Nena - whatevergivesjoy

    April 3, 2013

    Klinkt yummie!



    April 3, 2013

    Heerlijk!!



    April 3, 2013

    Ziet er super lekker uit!
    Heb dat bananenijs weleens geprobeerd te maken met een recept waar er nog pindakaas doorheen moest. Dat was pas vies.
    Maar ik heb ook niet echt iets waarmee ik het ijs goed kan maken (ja.. een blender, maar werkt dat ook goed?)


    Daphne

    April 3, 2013

    Ik eet het bananenijs (of gewone bananen) ook wel eens met pindakaas haha ;) Een blender is denk ik niet sterk genoeg voor bevroren banaan. Daarvoor heb je echt een keukenmachine nodig, ben ik bang!


    Esmay

    April 3, 2013

    Oh wat supertof! Lijkt me ook echt heerlijk zeg :D



    April 3, 2013

    Wat gaaf :D lijkt me heel lekker!


    Nancy

    April 3, 2013

    Dat ziet er zoo lekker uit!



    April 3, 2013

    Oh yummeh!
    Dit ziet er lekker uit.
    En die banaan is nog best gezond hihi ^^


    Daphne

    April 3, 2013

    Jazeker, het is nog best gezond :D



    April 3, 2013

    Zeker om zelf een keer te proberen! Vooral nu met dit weer krijg ik weer zin in ijs!


    Anne Solveig

    April 3, 2013

    Hmm, lekker!



    April 3, 2013

    Oh yum dit ziet er echt heel lekker uit! Ik maak zelf bijna nooit ijs! Ik heb het een keertje gedaan en het was echt een ramp! Helaas :( Maar nu wil ik het wel weer een keertje opnieuw proberen! :) x Laura

    http://styleandsushi.blogspot.com



    April 3, 2013

    Yummmy heerlijk!

    http://turn-it-insideout.blogspot.be/


    Ellen

    April 3, 2013

    Klinkt heerlijk!!!


    Suzanne

    April 3, 2013

    Dat ziet er echt heerlijk uit!
    Leuk om karamelsaus op deze manier te maken.. Ga ik zeker een keer proberen!:D



    April 4, 2013

    Oee lekker bananenijs!



    April 5, 2013

    Oh hmmm dat lijkt mij een goddelijke combinatie :D


*