RECEPT / Tzatziki | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
01.10.2014

1

Een paar weken terug gaf ik samen met een vriendin een klein feestje. Onze verjaardagen liggen dichtbij elkaar en we hebben dezelfde vriendinnengroep, dus we vonden het wel zo gezellig om het samen te vieren. ‘s Avonds kwamen onze vriendinnen langs die we natuurlijk wel wat lekkere snacks wilden voorschotelen! Deze superlekkere veganistische tzatziki was er een van, geserveerd met allerlei groentes om mee te dippen. Die avond maakte we de tzatziki gewoon op gevoel en dat beviel zo goed dat ik hem inmiddels thuis nog een keer heb nagemaakt. Het is gemakkelijk low-fat, veganistisch recept dat heerlijk is van smaak.

7

Wat heb je nodig?
– 300 ml soya yoghurt
– 1/2 fijngesneden komkommer
– hand vol fijngesneden dille
– 2 tot 3 geperste teentjes knoflook
– citroensap van 1/4 citroen
– zout en peper naar smaak

2

… en lekkere groentes om mee te dippen. Deze regeboogwortels zagen we liggen bij de Albert Heijn en die MOESTEN we gewoon kopen!

6

Wat moet je doen?
1. Doe de soya yoghurt in een bakje.
2. Snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze bij de yoghurt.
2. Snijd de dille fijn en toe ze bij de yoghurt.
3. Pers een aantal teentjes knoflook fijn boven de yoghurt.
4. Pers het sap van 1/4 citroen uit boven de yoghurt.
5. Roer alles goed door elkaar en maak op smaak met wat zout en peper.

5

4

3
Serveer allerlei mooi gekleurde groenten bij de tzatziki en dippen maar!

Follow on Bloglovin

liefs



0 comments


*