FOOD / Aardbeien in 'chocoladesaus' | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
18.03.2014

Ondanks dat er vaak over de positieve gezondheidseffecten van cacao wordt gepraat, ben ik niet zo’n fan van de licht verslavende werking ervan. Cacao bevat namelijk allerlei stimulerende stoffen. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf goed kan voelen zonder stimulerende middelen. Net als dat ik geen koffie drink, eet ik dus ook liever niks waarin cacao is verwerkt.

Ik ben de afgelopen maanden veel bezig met voeding en krijg steeds meer zin om hierover dingen te delen op Sisters in Paradise. Te beginnen met dit heerlijke receptje voor ‘chocoladesaus’. Uiteraard zonder cacao. De chocolademaak creëren we namelijk met carobepoeder. Carobe komt uit de peulvruchten van de johannesbroodboom. Het heeft een zoete smaak die lijkt op cacao.

Irene en ik werden geïnspireerd door een filmpje van Fullyraw Kristina, maar hebben een beetje onze eigen draai aan haar recept gegeven, gezien de ingrediënten die we in huis hadden. Het volgende ging in de keukenmachine: carobepoeder, dadels, kaneel, kokosbloem suiker en een scheut appelsap. De hoeveelheid van alle ingrediënten hebben we op gevoel gedaan. Wat vanille was waarschijnlijk ook lekker geweest, zoals Kristina in haar filmpje liet zien. Zie hieronder het verrukkelijke resultaat!
1 2 3 4 5

Follow on Bloglovin

liefs3 comments


  Ans van der Palen

  March 18, 2014

  Oh dat ziet er heerlijk uit! Ga ik ook eens proberen!


  Suuz

  March 18, 2014

  woooww dat klinkt ontzettend lekker!! ga ik ook uit proberen :-) zie je gauw bij yoga! X  March 18, 2014

  Aardbeien + chocola is echt een hemelse combinatie :D jum.


*