FILMPJE / Eetdagboek, high carb low fat vegan | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
14.08.2014

Vandaag weer een eetdagboek in videovorm! Uit deze dag blijkt maar weer dat ik raw till 4 niet elke dag precies volg. Als ik tussen de middag al zin heb in leftovers van de dag ervoor doe ik dat gewoon. Ik ga niet precies tot 4 uur wachten totdat ik iets gekookt mag eten. Waar ik wel vaak op let is dat ik geen fruit meer eet nadat ik een gekookte maaltijd heb gegeten. Fruit verteert namelijk snel en gekookt voedsel verteert het lichaam langzamer. Je wil natuurlijk dat je lichaam het voedsel dat je eet gebruikt (er vitaminen, mineralen, energie en bouwstoffen uit haalt) en daarna zo snel mogelijk je lichaam weer verlaat. Wanneer je dus eerst een gekookte maaltijd eet en daarna fruit, is je lichaam nog bezig de gekookte maaltijd te verteren en kan het fruit al gaan fermenteren voordat het aan de beurt is. Dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Je lichaam moet dan meer energie verbruiken om alles te verteren dan wanneer je het voedsel in de juiste volgorde had gegeten, van snel verteerbaar naar langzaam verteerbaar. Als ik een gekookte maaltijd als lunch eet dan zorg ik ervoor dat er een flink aantal uur tussen zit voordat ik weer fruit ga eten. Vaak eet ik die dag alleen nog maar gekookt voedsel. Vandaag was ik iets minder goed voorbereid op pad gegaan en at ik na m’n gekookte lunch fruit bij een vriendin en een sapje onderweg. Opzich geen ramp voor een keer, maar ik voel me beter als ik hier wel op let.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust in de comments :)

Follow on Bloglovin

liefs1 comment


*