FILMPJE / Eetdagboek & Outfit of the day | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
07.07.2014

featured image

Er staat weer een eetdagboek filmpje online! Hierin laat ik zien wat ik allemaal eet op een dag. Als bonus filmde ik ook m’n outfit. Bij al het eten heb ik uitgerekend hoeveel calorieën het ongeveer bevat. Dit heb ik gedaan met de site cronometer.com. Ik moet namelijk nog steeds erop letten om voldoende te eten. Al helemaal nu ik elke dag bikram yoga doe. Wanneer ik ‘s avonds na het avondeten nog zin heb in iets zoets, weet ik eigenlijk dat ik overdag te weinig heb gegeten. Als ik dan ga uitrekenen hoeveel calorieën ik heb gegeten, kom ik ook vaak op een lager getal uit dan ik nodig heb. Ik streef naar een ontbijt van ongeveer 1000 calorieën, lunch van 1000 calorieën en avondeten van 500. Zowel ontbijt, lunch als avondeten split ik wel eens op in wat kleinere maaltijden die samen alsnog genoeg calorieën bevatten. Ik eet veganistisch, veel koolhydraten, weinig eiwitten en zo min mogelijk vet. Ik probeer ongeveer de ratio 90/5/5 aan te houden die ook bij raw till 4 wordt aangeraden. Dit betekent dat 90% van je voeding bestaat uit koolhydraten, 5 % uit eiwitten en 5% uit vetten. Een struikelpunt bij mij is dus om te weinig te eten overdag, waardoor ik bij het avondeten meer zin heb in vetter eten (bijvoorbeeld sushi met avocado of tofu) en ik na het avondeten eigenlijk nog steeds zin heb in zoetigheid. Ik moet dus opletten voldoende koolhydraten te eten gedurende de dag en low fat te blijven. Dat is deze dag aardig goed gelukt! Kijk maar mee naar de video. En stel je vragen in de comments :)

Follow on Bloglovin

liefs7 comments


  charile

  July 7, 2014

  Leuk om te zien :)


  Suuz

  July 7, 2014

  Ooh wat leuk om te zien zeg! jeeeeehh lekker iedere dag Yoga! fijn zeg! ooh ik heb zoveel respect voor je eetpatroon, wauw!!


  Laura

  July 8, 2014

  Drink jij die smoothie in één keer? 5 bananen is wel redelijk veel voor 1 smoothie toch?


  Daphne

  July 9, 2014

  Hee Laura! Als ik een bananensmoothie drink als maaltijd zitten er rond de 10 bananen in. Ook in deze smoothie (het paste ook niet in een keer in de glazen pot die ik gebruikte!). Het ligt er een beetje aan hoeveel water ik erbij doe, maar vaak is de smoothie rond de 1,5 liter. Ik denk dat ik die ongeveer in een half uur opdrink, gewoon op m’n gemakje :) Als ik er minder bananen in doe krijg ik sneller honger en moet ik dus weer sneller eten. Fruit verteert namelijk heel snel!  July 12, 2014

  Wat leuk (en lekker) om te zien :) Ik vind jullie blog er erg tof uitzien. Ik ga nog even verder neuzen hier.


  Anne Solveig

  July 15, 2014

  Wat leuk om te zien, knap zo gedisciplineerd eten!


  Idhuna

  July 27, 2014

  heel leuk om te zien! Mmm, lekkere smoothie :)


*