food // eetdagboek #11 | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
17.02.2013

Het is nog vroeg op de ochtend, toch schotel ik jullie nu graag mijn ontbijt, lunch en diner voor. Dit at ik in het weekend tijdens een chill dagje bij mijn ouderst thuis. Ik vind het zelf altijd leuk om food inspiratie op te doen bij anderen, dus ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om mijn (hoofd)maaltijden te zien. Drank en tussendoortjes van deze dag staan niet op de foto. Hier komen ze!

Mijn ontbijt was een lekker fruitbordje met appel en mandarijn. Ik vind het vaak fijn om eerst al het fruit te schillen en er daarna in één keer van te kunnen genieten. Al schillend eten, vind ik minder fijn.

Mama had de dag van tevoren pompoensoep gemaakt waarvan ik het laatste beetje bij de lunch at. Ik roosterde wat brood en smeerde er als een malle meteen wat boter op. Ik vind het vaak lekker als de boter al een beetje smelt door het warme brood. En dan dippen maar in de soep!


‘s Avonds verzorgde ik het diner. Ik wilde al een tijdje proberen om van courgette spaghetti te maken. Ik hoorde dat het lekker smaakte en op deze manier krijg je meer groente binnen. Ik schaafde de courgettes in dunne plakken en sneed ze daarna in nog kleinere reepjes. WAT EEN WERK! Ik wil echt zo graag dit apparaatje hiervoor! Het diner smaakte namelijk heel lekker, dus het was zeker voor herhaling vatbaar. De courgette spaghetti bakte ik heel kort op hoog vuur waarna mijn zelfgemaakte (ja goed hè!) tomatensaus eroverheen kon worden geschept. Ik deed er een beetje bosui over en maakte een kleine salade met augurk ernaast. Culinair nietwaar? Haha nou, ik was er vooral lang mee bezig, maar dan heb je ook wat gezonds.

Zit er voor jou wat lekkers tussen?

liefs daphne

 

Follow on Bloglovin

liefs17 comments  February 17, 2013

  Wat leuk,spaghettivreter van courgette! Maar inderdaad, wat een enorm werk!  February 17, 2013

  Omg wat erg spaghetti vreter ?!?! Om 7u ‘s morgens heeft auto correct me alweer te pakken,… Sorry!! ;)


  Daphne

  February 17, 2013

  Hahaha spaghettivreter!! :D Geeft niks hoor!  February 17, 2013

  mmmmm ziet er allemaal heel lekker (én gezond :) ) uit !


  Charile

  February 17, 2013

  Leuk om te zien! Ziet er allemaal jummie uit ^^  February 17, 2013

  Oh wat ziet er dat allemaal heerlijk uit. Ik ga ook maar gauw mijn ontbijt/lunch klaarmaken.  February 17, 2013

  Pompoensoep is een van mijn lievelings gerechten, heerlijk :)
  En op het werk hebben we vaak komkommerspaghetti, ook heel lekker door een salade of op een broodje kaas.


  Daphne

  February 17, 2013

  Hmm ja dat lijkt me ook lekker inderdaad! :)  February 17, 2013

  Ziet er lekker uit (:!  February 17, 2013

  Yummeh heerlijk allemaal!
  Vooral het fruit ziet er lekker uit  February 17, 2013

  Jummie jammie… lekker zeg!! :) En gezond! haha  February 17, 2013

  Ziet er allemaal lekker uit! Pompoensoep heb ik nog nooit gehad, maar het klinkt wel prima eigenlijk :) Jouw ontbijt zou voor mij echt veel te weinig zijn, maar ik denk dat ik ook maar wat vaker fruit bij m’n ontbijt ga nemen.  February 17, 2013

  Yummy alles ziet er echt zooo lekker uit! :) Vooral die pompoensoep! x Laura

  http://styleandsushi.blogspot.com  February 17, 2013

  Die pompoensoep ziet er echt heerlijk uit!


  Anne Solveig

  February 18, 2013

  Lekkere dingetjes heb je gegeten zeg!  February 19, 2013

  Leuk! Wat je ook kunt doen om van courgette spaghetti te maken is een juliënne snijder gebruiken. Ik heb er één met een extra goed handvat (superscherpe mesjes dus een klunsje als ik heeft goede grip nodig) voor 8 euro. Ze zijn er echter al vanaf 4 euro volgens mij. Gaat super snel en makkelijk!


  Daphne

  February 20, 2013

  Bedankt voor de tip! Ik had hiervoor al bij hema, blokker en xenos enzo gekeken, maar kon zoiets nergens vinden. Ik zal eens online kijken :)


*