11th March 2013

food // eetdagboek #14

Ik ben eigenlijk best wel trots op mezelf! De afgelopen weken ben ik (op misschien één uitzondering na) elke dag begonnen met óf een fruitsapje óf gewoon een bakje fruit. Niet alleen dat, verder heb ik ook een heel stuk gezonder proberen te eten. Lekker een salade mee naar school, en geen late night snacks meer (uiteraard zijn er een paar uitzonderingen geweest :P). Vandaag laat ik jullie weer zien wat ik zoal eet op een dag. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien!
ONTBIJT
Als ontbijt nam ik een bakje fruit met een banaan, een bloedsinaasappel en een trosje druiven. Toen ik de druiven zag liggen in de supermarkt twijfelde of ik ze zou meenemen, je weet maar nooit of ze echt lekker zijn. Wat ben ik blij dat ik het toch heb gedaan, ze waren zooo lekker zoet! :)

LUNCH
Oh, dit was echt heel erg lekker. Twee geroosterde boterhammen met wat kruidenkaas, gerookte zalm en kappertjes. Sowieso vind ik kruidenkaas en gerookte zal heel lekker samen, en deze keer kwam ik op het idee om er ook kappertjes bij te doen. Goeie keus!

AVONDETEN
Dit ziet er misschien niet lekker uit, maar dat was het zeker wel! Dit is wat je ziet: gegrilde venkel met een tapenade van gedroogde tomaten en rode wijn, met daarbij een ‘groentenprutje’ van witte kool, paprika, olijven, mosterd, makreel en volgens mij nog wel wat andere dingen .Toen ik zondagavond terugkwam van werk stond dit heerlijke maaltje op me te wachten. Papa en mama hadden weer hun best gedaan!

Wat vinden jullie van mijn eetdagboek? Zit er iets tussen wat je lekker lijkt?

Follow on Bloglovin

28 thoughts on “food // eetdagboek #14

  1. Irene Post author

   Haha, ik wist het tot vorig jaar kerst ook niet! Het smaakt een beetje anijsachtig, ik hou er niet heeel erg van ofzo maar met de tapenade is het wel weer heelijk :)

 1. Brechtje

  Erg leuk om te zien, ik krijg er echt honger van, haha! Vooral de lunch ziet er heerlijk uit, oooh de cominatie kruidenkaas en zalm is zó lekker! Leuke blog hebben jullie, ik ga jullie volgen!

  1. Irene Post author

   Dankjewel Brechtje! Haha nu ik het zo terugzie krijg ik er ook weer honger van :P Superleuk dat je ons gaat volgen, dankjewel!! xxx

 2. Mar

  Ik vind dit zeker leuk om te lezen! Vooral omdat ik zelf ook sinds een week begonnen ben met gezonder eten.
  Heb jij er een reden voor om met fruit te ontbijten?
  Ik ben wel benieuwd naar nog meer eet foto’s hoor :)

  1. Irene Post author

   Dankjewel Mar!! Jij bent ook lekker gezond bezig dus, supergoed :)

   Omdat fruit heel snel verteert (ongeveer in een half uur) kies ik ervoor om daar de dag mee te beginnen. Dan is je maag nog helemaal leeg en kan je lichaam de voedingsstoffen goed opnemen. Het is dus ook minder goed om fruit na een andere maaltijd te eten, als toetje bijvoorbeeld, omdat het fruit al lang klaar is om verteerd te worden maar er nog een berg met avondeten (wat vaak een aantal uur duurt om te verteren) in de weg zit.

   Als je het leuk vindt kun je rechts in het menu op Food klikken, dan krijg je nog veel meer van dit soort posts te zien! :) Dankjewel voor je comment! xxx

  1. Daphne

   Hoi Elza! Bedoel je een blender waarmee je smoothies kan maken? Of een sapcentrifuge (of slowjuicer) waar je sapjes mee kan maken?
   Bij mijn ouders en Irene thuis hebben ze een blender van de hema. Deze kost maar 15 euro! Hier kan je prima smoothies mee maken :) Ik heb er nu zelf eentje met een glazen kan en die blend geloof ik net wat beter. Dat is deze: http://www.elektrokoopjes.nl/tristar-blender-bl4430
   Verder heb ik een goedkope sapcentrifuge gehad en die het prima deed, maar ben ik sinds een tijdje overgestapt op een slowjuicer (net wat betere kwaliteit sap). Met allebei kan je sapjes maken waar geen vezels meer in zitten dus geen stukjes groente/fruit, maar alleen het sap. Mijn slowjuicer is van MATSTONE en heb ik voor een mooi prijsje kunnen overkopen. Op marktplaats kom je ook vaak goeie blenders of sapcentrifuges tegen! :)

 3. Suzanne

  MMM zalm! Ik ben de zo’n favoriet van zalm, daar kan je ‘s nachts voor wakker maken. Het is ziet er allemaal lekker uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*