food // eetdagboek #15 | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
14.03.2013

Vandaag heb ik weer wat food-inspiratie in de vorm van een eetdagboek voor jullie. Ontbijt, lunch en diner heb ik op de foto gezet met mijn iPhone. Ik vind het zelf altijd leuk om te zien wat anderen eten, als inspiratie, dus ik hoop jullie ook. Enjoy!
IMG_6088
Ik probeer elke dag te ontbijten met een green smoothie, maar als ik weet dat ik wat meer tijd nodig heb in de ochtend, maak ik ‘overnight oats’. Dit is havermout, die je de avond van tevoren al klaarmaakt. Het enige wat je hoeft te doen is een banaan prakken, havermout, amandelmelk, chiazaad en vanilleextract erbij doen, goed roeren en in de koelkast zetten. ‘s Ochtends haal je de overnight oats uit de koelkast en dan kun je er eventueel nog wat fruit bij eten. Zonder fruit vind ik het al lekker, maar dit keer at ik het met wat aardbeien uit de diepvries (die ik ook de avond van tevoren al in de koelkast had gezet). Het klinkt misschien raar, koude havermout, maar het is zo lekker! Klik hier voor het precieze recept.
IMG_6091
Als lunch had ik een fruitbakje met banaan, peer en bloedsinaasappel. Het was meer een halfbloedsinaasappel, bedacht ik me, want hij was nog voor de helft oranje. Toen ik het ging opzoeken, bleek dat die naam gewoon ook echt bestond! Mooi vond ik hem wel, hij had een beetje een ombre effect! En lekker was hij ook.
IMG_6079
Ik begon mijn diner met een restje zelfgemaakte pompoen-courgettesoep. Heer-lijk en zo makkelijk te maken!
IMG_6082
Daarna warmde ik een wat gemengde Mexicaanse groenten op. Die komen gewoon uit zo’n zak uit de diepvries bij de Albert Heijn, heel makkelijk. Vers tomaatje erdoor en een beetje curry en kokosmelk als sausje. Edelgist kon vandaag ook niet ontbreken. Het geeft zo’n fijne smaak aan gerechten vind ik!

Wat ga jij vandaag eten? Of wat heb je vandaag gegeten?

d

Follow on Bloglovin

liefs28 comments


  Anne Solveig

  March 14, 2013

  SUper leuk dagboek!  March 14, 2013

  Fijne ontbijt tip! Ga ik zeker eens proberen!  March 14, 2013

  ziet er heerlijk uit!


  Nena - whatevergivesjoy

  March 14, 2013

  hmm (half)bloedsinaasappel. heerlijk!!!

  ik zie bovenaan dat je het leuk vind om het ook bij anderen te zien? ik heb gisteren voor de eerste maal een eetdagboek online gezet!
  http://whatevergivesjoy.blogspot.be/2013/03/eetdagboek-1.html  March 14, 2013

  Wat een lekkere dingen allemaal! Nu ik je pompoen courgette soep zie, ik heb nog courgette in de koelkast! Wellicht maak ik daar ook een soepje van :)  March 14, 2013

  Ziet er heel lekker uit! :)


  eva

  March 14, 2013

  Hoe maak je die soep ?


  Daphne

  March 15, 2013

  Hoi Eva! De soep maakte ik van een halve pompoen en een courgette. Ik fruitte eerst een uitje en een teentje knoflook aan en gooide daar stukken pompoen en courgette bij. Dit even laten bakken. Toen heb ik er wat kokend water en een bouillonblokje aan toegevoegd. Als je stukken pompoen en courgette zacht genoeg zijn, kun je er met een staafmixer doorheen (in de blender zou ook nog kunnen). En dat is het! Simpel toch? :)  March 14, 2013

  Heerlijk!! :) Wat ik me afvraag bij de havermout … is dat nou heel gezond of bevat het veel calorieën. WIl het namelijk graag proberen :)


  Daphne

  March 15, 2013

  Ik weet niet precies hoeveel calorieën havermout bevat. Wel weet ik dat volgens Kris Verburgh (uit het boek de Voedselzandloper) havermout veel gezonder is dan andere graanproducten. Dat is voor mij de reden geweest om eens overnight oats te proberen! Ik vind het in ieder geval heeeeel erg lekker :)  March 14, 2013

  Ziet er heerlijk uit weer!  March 14, 2013

  Mmm, ziet er weer heerlijk uit! Ik ontbijt bijna elke dag met overnight oats, heerlijk vind ik dat. Ik prak er alleen geen banaan doorheen, maar dat klinkt eigenlijk ook wel erg lekker! Ik doe er meestal appel, rozijnen, kaneel en (wal)noten overheen ‘s ochtends, net een soort appeltaart is het dan hihi.


  Daphne

  March 15, 2013

  Hmmmm een soort appeltaart als ontbijt! Het water loopt me in de mond! Deze variant ga ik ook eens proberen :)


  Esmay

  March 14, 2013

  Aah yummeh! :D  March 14, 2013

  Oh wow dit ziet er weer zo lekker uit!! Ik begin nu echt benieuwd te worden naar edelgist, misschien ga ik het toch maar eens kopen!:)  March 14, 2013

  Super lekker en gezond weer! Echt respect dat je dat kunt, want ik eet volgens mij echt veel te weinig groente.  March 14, 2013

  mmmm wat lekker !


  Tjitske

  March 14, 2013

  Vind de eetdagboekjes altijd erg leuk om te zien. Maar wat ik me afvraag; eet je nooit iets van tussendoortjes/snacks oid?


  Daphne

  March 15, 2013

  Jawel hoor! Vaak eet ik dan fruit, eigenlijk van alles. Ook dadels, gedroogde vijgen en abrikozen vind ik lekker. Of nootjes! Ik zet vaak bij eetdagboeken drank en snacks niet op de foto omdat het niet echt mooie plaatjes oplevert. Maar ik zondig ook wel eens hoor met een lekker stukje taart of chocola ;)  March 14, 2013

  Jammieee :)  March 14, 2013

  Dat ziet er lekker uit hoor! hihi, een ombre bloed sinaasappel ;) Grappig!  March 14, 2013

  Super gaaf! En ik ben ook helemaal weg van je blog :))  March 14, 2013

  gezond zeg! ziet er allemaal goed uit!  March 14, 2013

  wat een mooie foto kwaliteit!
  super leuk artikel! ik follow je nu op bloglovin’ check out mine? C:


  Laura D.

  March 15, 2013

  That looks delicious! x

  Fashion Landscape


  Charile

  March 15, 2013

  ziet er weer heerlijk uit!


  Rianne

  March 21, 2013

  Waar haal je edelgist? Ik heb al gemerkt dat ik het bij de appie niet kon vinden! Waar heb jij het vandaan?  April 13, 2013

  […] zacht, veel beter! In een van mijn eerdere eetdagboeken schreef ik al eens over overnight oats. Daar kun je ook een link naar het recept vinden. Als snack at ik wat gedroogd fruit en nootjes, gekocht […]


*