food // eetdagboek #17 | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
13.04.2013

Goedemorgen! Vandaag heb ik weer een eetdagboek voor jullie, geschoten met mijn iPhone. Ik sliep lekker uit, rommelde wat aan op mijn kamer en ging langs vriendinnen om dingen te regelen voor onze zomervakantie. Het was een zondag die ik best chill besteedde dus! En dit is wat ik at:
PicMonkey Collage 1
Als ik mijn ochtend lekker gezond wil beginnen, maak een een big ass green smoothie. In deze zat banaan, het sap van een drie sinaasappels, het sap van een limoen en een heleboel spinazie. Als het nodig is doe ik er nog wat water bij zodat de smoothie lekker drinkbaar is. Als ik zin heb in extra zoet, doe ik er ook een scheutje ananassap door. Mijn ontbijt-smoothies zijn vaak ongeveer een liter. Wacht.. een LITER!?? Ja! Tel maar eens de calorieën van twee boterhammen met pindakaas op en de calorieën van al het fruit en groente in deze smoothie. Het is nog best lastig om met alleen groente en fruit aan genoeg energie te komen. Ik zit met mijn smoothies meestal rond de 400 calorieën waar ik het tot aan de lunch goed mee volhoud. Een liter is best veel, maar prima te doen als je bent gewend. Ik drink hem dan ook op mijn gemakje op. Als ik stage heb, neem ik hem mee in een fles en drink ik hem in de trein op. Ik gebruik dan van die glazen flessen van de Albert Heijn waar fruitsap in heeft gezeten. Soms is het wel een beetje awkward als het wat drukker is in de trein! Mensen kijken namelijk heel erg verbaasd als ik die groene fles tevoorschijn haal en hem daarna ook nog eens helemaal opdrink. Ik zoek hier nog een soort van grote bidon voor, eentje waar je niet doorheen kan kijken. Tips zijn welkom!
IMG_6290
Overnight-oats eet ik vaak als ontbijt, maar ook wel eens als lunch! Dan maak ik hem wel in de ochtend in plaats van in de avond. Op deze manier staat hij niet té lang, maar is hij met de lunch wel lekker koud. Als topping koos ik dit keer kiwi en goji bessen. Dit was de eerste keer dat ik goji bessen at en ik moet zeggen dat ik de smaak niet echt vies vond, maar nu ook weer niet lekker. Ik weet dat deze superfood wel heel goed voor me is, dus probeerde het op een andere manier. Ik heb ze nu een aantal keer al van tevoren in het mengsel gedaan voordat het de koelkast in ging. Zo zijn ze geweekt en lekker zacht, veel beter! In een van mijn eerdere eetdagboeken schreef ik al eens over overnight oats. Daar kun je ook een link naar het recept vinden.IMG_6295
Als snack at ik wat gedroogd fruit en nootjes, gekocht op de markt! Vijgen en abrikozen kies ik vaak, die vind ik allebei erg lekker.
IMG_6302
Met mijn vriendinnen dronk ik een paar koppen thee uit dit schattige servies 
IMG_6306
IMG_6307
’s Avonds ging ik voor Chinese tomatensoep (bij mij echt favoriet!) uit blik. Heerlijk zoet en die groenten erin zijn altijd zo lekker knapperig. Ernaast at ik wat broodjes ‘gezond’. Die kappertjes vielen er bij de eerste hap natuurlijk allemaal af, maar het stond zo schattig. En het smaakte gelukkig ook lekker, ik hou wel van een beetje zuur.

Als dit artikel online komt, lig ik nog lekker in mijn bed. Na mijn deadline voor school ben ik met vriendinnen de stad in gegaan om het weekend te vieren! Omdat we een grote vriendinnengroep zijn, komt het vaak voor dat er maar een kleiner groepje kan, maar dit keer kwam het voor veel van ons goed uit! Superleuk natuurlijk, dus ik gok dat ik nu ook een gezellig avondje achter de rug heb ;) Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!

Liefs Daphne

Follow on Bloglovin

liefs17 comments


  Charile

  April 13, 2013

  Leuk!  April 13, 2013

  hmmm ziet er allemaal heel lekker en gezond uit!  April 13, 2013

  Heerlijkkk!! :) Echt gezond meiddd!! Ik wil ook die shakes gaan drinken!!! hihihi. Hoop dat ik gevuld ben door een shake!!


  Anne Solveig

  April 13, 2013

  Ohhh lekkere dingen heb je gegeten!  April 13, 2013

  Smoothie !  April 13, 2013

  Ik bedoel lekker die smoothie!


  Nena - whatevergivesjoy

  April 13, 2013

  Hmm, honger!!  April 13, 2013

  Lekker allemaal zeg !  April 13, 2013

  Oh die groene smoothie ziet er goed uit :) En gedroogd fruit vind ik dus niet lekker he, meerdere keren op verschillende manieren geprobeerd maar het is niet aan mij besteed helaas..  April 13, 2013

  Hee, ik denk dat je bij de Hema of Primark wel van die flesjes voor op reis kan vinden die je in de wasmachine kan doen en niet doorzichtbaar zijn! De V&D hebben ze ze vast ook wel..


  Aurelie

  April 13, 2013

  Super leuk om te zien! Die foto’s zien er echt mooi uit!  April 13, 2013

  Oeh lekker joh dat eten!! Ik heb nu zin in die soeeep:) x  April 13, 2013

  ziet er weer heel lekker uit!  April 13, 2013

  Wat een leuk eetdagboek! Je eten ziet er superlekker en supergezond uit, echt leuk om te zien ^^ vooral je smoothie ziet er uit om te smullen. Een grote bidon kun je trouwens bij elke sportzaak wel kopen, maar misschien dat ze dit soort dingen ook bij de Action hebben voor wat minder geld ;)


  Daphne

  April 14, 2013

  Dankje Lidewij! :) Ik heb al bij de action gekeken, maar daar kon ik helaas niks vinden. In sportzaken kijken, is wel een goede! :)  April 13, 2013

  Oooh jouw eetdagboek ziet er altijd zooo lekker uit! Echt yummy! vooral die smoothie! x Laura

  http://styleandsushi.blogspot.com  April 14, 2013

  Die smoothie is lookin’ good :D Ik krijg honger van je eetdagboeken joh.


*