food // raw vegan pumpkin pie | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
06.03.2013

Al weken zat ik met dit recept in m’n hoofd. Op het youtube kanaal van Kristina zag ik hoe zij deze rauwe veganistische pompoentaart maakte en dat leek me helemaal niet zo moeilijk! Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met plantaardige voeding en ben onder andere op het kanaal van Kristina een aantal rauwe recepten tegen gekomen die ik wil gaan proberen. Als ik op blogs bijvoorbeeld raw vegan cupcakes tegenkom of taarten zoals deze, vraag ik me altijd af: HOE kan dit? Een rauwe taart? Die dus niet de oven in gaat? En die ook lekker smaakt? Deze pumpkin pie leek me heerlijk en bleef in mijn gedachten rondspoken. Op een luie zaterdag ging ik naar de markt en kocht daadwerkelijk de ingrediënten.
Ik moet jullie zeggen dat ik me niet helemaal aan het recept van Kristina heb gehouden. Daarom heb ik er ook verder geen precieze hoeveelheden bij gezet omdat ik zelf ook maar wat heb gedaan. Ik heb lekker lopen improviseren, maar dat zal je verderop in het artikel wel zien.

Benodigde keukenapparatuur
- ronde ovenschaal/bakvorm
- blender (het liefst de Vitamix, een hele krachtige blender!)

Ingredienten voor de korst:
- pecannoten
- zachte dadels
- kaneel

Ingredienten voor de vulling:
- pompoen
- zachte dadels
- kaneel
- gember
- rijpe kakivrucht
- merg van een vanillestokje
De korst:
Snijd de pecannoten en dadels (haal hier eerst de pit uit) in kleine stukjes. Doe ze bij elkaar en blijf snijden totdat er een soort deeg ontstaat. Doe er ook een beetje kaneel bij en druk het deeg in een ovenschaal. Als je en keukenmachine hebt, kan je de drie ingrediënten daar gewoon in mikken. Dat gaat natuurlijk een stuk sneller!
De vulling:
Snijd de pompoen, dadels en kakivrucht in kleine stukken. Doe alle ingrediënten in de blender totdat er een lekker zachte taartvulling ontstaat. Mijn cheap ass blender kon helaas geen rauwe pompoen aan dus heb ik de pompoen (en voor de zekerheid ook de dadels en gember) eerst door mijn slowjuicer gehaald zodat de harde stukken wat beter vermalen zouden zijn. Ik gebruikte geen kakivrucht, want ik kon die helaas nergens op de markt of in supermarkten vinden (ik begreep dat het niet meer het seizoen was). Enfin, ik was toch een beetje aan het experimenteren dus dan kon dit er ook nog wel bij. Ik gooide er daarom een stukje bakbanaan door en wat kokoswater voor wat extra vocht. Verder rest dan alleen nog het uitspreiden van de vulling over de korst. Schuif dan de taart even in de koelkast zodat hij stevig is als je hem aansnijdt.
Tatadadaaaa! Ziet dat er niet mooi uit? Ik moet zeggen dat ik hem lekker vond, maar de volgende keer ervoor zou zorgen dat ik een dikkere korst maak in verhouding tot de vulling. Ik ben nu toch ook wel erg benieuwd of die kakivrucht en het vannillestokje de vulling nog lekkerder had gemaakt. Verder was een Vitamix ook wel handig geweest. Ik denk dat ik hiermee de vulling nog wat meer zacht had kunnen maken! Bij deze mijn eerste experiment met het maken van een rauwe veganistischt taart. Al doende leert men. Ik was in ieder geval erg trots op m’n eerste rauwe veganistische taartje :)

d

Follow on Bloglovin

liefs13 comments  March 6, 2013

  Oh jeeee! Dat ziet er echt zo lekker uit! Gewoon echt. Zon recept heb ik nog nooit gezien. En dadels! Deze wil echt maken!  March 6, 2013

  Klinkt heerlijk, ik ben gek op pompoen :)


  Nena - whatevergivesjoy

  March 6, 2013

  hmm, dit is echt niets voor mij. ik hou van gebakken cakes en ben ook niet zo voor pompoen. toch leuk dat je het deelt!  March 6, 2013

  Leuk recept!  March 6, 2013

  Wauwwww,, heel mooi :) En de smaak ik zoetig??


  Daphne

  March 6, 2013

  Ja de smaak is heerlijk zoet inderdaad! :)  March 6, 2013

  Hehe, ik moet zeggen dat ik het er niet mooi uitvind zien.. Ben benieuwd hoe het smaakt :)  March 6, 2013

  Ik heb nog nooit pompoen gegeten :o  March 6, 2013

  mmm lijkt me superlekker ! heb het nog nooit gemaakt , maar deze ga ik zeker onthouden !  March 6, 2013

  Klink heel erg lekker!  March 6, 2013

  Yummy, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik vind julie recepten altijd zo leuk! Ik krijg altijd trek & zin om te koken als ik deze posts lees! :) xx Laura  March 30, 2013

  [...] dit trucje al? Toevallig gebruikte ik ook dadels in mijn pumpkin pie die ik laatst maakte. Klik hier voor dat [...]  July 14, 2013

  [...] Samen met Sanne maakte ik de raw vegan pumpkin pie waar ik al eens eerder over schreef (klik hier voor het recept). Toen de taart klaar was, hadden we nog genoeg ingrediënten over voor een paar [...]


*