Food || Recept Veganistische Curry | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
24.02.2012

Hier dan mijn eerste officiële blogpost! Ik wil graag het recept delen van een gezonde maaltijd die bij ons thuis vaak wordt gemaakt. Deze curry is helemaal veganistisch, dus er zit geen vlees, vis of zuivel in. Irene en ik waren dit weekend alleen thuis en hadden hier wel trek in. Tijdens het koken hebben we een paar foto’s gemaakt.
Wat heb je nodig voor 2 á 3 personen?
- Een ui
- Olijfolie
- Een courgette
- Een aubergine
- Twee tomaten

- Kokosmelk
- Rijst
- Pataks Mild Curry pasta
- Pataks Naanbrood

Het gerecht bestaat uit de saus, de rijst en het naanbrood. Begin met het voorverwarmen van de oven zodat je het brood er vlak voordat je gaat eten in kunt doen. Het naanbrood wat wij bij deze maaltijd eten, hoeft maar zo’n 5 minuten in de overn. Zet ook meteen de rijst op. Vaak moet rijst toch nog een aantal minuten met het deksel op de pan staan dus is het niet erg als deze wat eerder klaar is.

Dan nu de saus! Die maak je als volgt:
Snijd de uien en bak deze aan in een scheutje olijfolie. Was intussen de courgette en aubergine en snijd deze in kleine stukjes.

Doe naar eigen smaak curry pasta bij de ui. Voor ons is een flinke eetlepel pittig genoeg, hoewel er op het potje staat dat er meer in moet. Bak de curry pasta 3 minuten met de ui mee.

Voeg dan de stukjes courgette en aubergine toe en bak deze een paar minuten mee. Daarna kan het blikje kokosmelk erbij.

De saus vonden we wat te dun dus hebben we er wat Arrow root bij gedaan. Als je ook van een wat dikkere saus houdt, doe dan een eetlepel van dit bindmiddel in een kopje met wat water en roer er een glad papje van. Doe dit bij de saus en deze zal langzaam wat dikker worden.
Terwijl de saus lekker staat te pruttelen, was je de tomaten en snijd je deze in stukjes. Voeg deze pas toe als de saus bijna klaar is. Dan blijven ze lekker een beetje stevig.

En zoals een echte kok dat doet; proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Als de rijst en het naanbrood ook klaar zijn, kun je gaan opscheppen!
Eet smakelijk!

xxx Daphne

Follow on Bloglovin

liefs4 comments  February 25, 2012

  Lijkt mij erg lekker!  July 14, 2012

  Ziet er lekker uit!  September 23, 2012

  ik maak curry anders, maar dit recept gaat ook op mijn lijstje !  September 23, 2012

  Wat leuk! Laat me weten wat je ervan vond :)
  Nu ben ik wel benieuwd geworden, hoe maak jij curry?


*