Homemade applepie with icecream | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
28.12.2014

Warme appeltaart met ijs had ik al in geen tijden gehad sinds ik veganistisch ben gaan eten. Ik had er ineens zo veel zin in en besloot zelf een vegan appeltaartje in elkaar te flansen. Het warme taartje smaakte werkelijk heer-lijk in combinatie met het koude bananenijs! De bodem van het appeltaartje maakte ik van geweekte dadels, geweekte rozijnen, gedroogde moerbeien en een paar fijngehakte vegan chocoladekoekjes hmmmmmmm… Ik sneed alles met een mes fijn en kneedde het totdat er een mooi deeg ontstond. Een keukenmachine was hier wel handig geweest, maar zonder ging ook hoor. Daarna wat stukjes appel, rozijnen en een beetje suiker op de bodem en dan in de oven voor een aantal minuten. Toen de taartjes in de oven stonden, maakte ik het ijs.┬áHet ijs maak ik regelmatig en heb ik gemaakt door bevroren bananen te blenden met een beetje rijstmelk. Soms doe ik er andere soorten (bevroren) fruit doorheen, of bijvoorbeeld chiazaadjes. Deze keer blende ik er alleen wat gele rozijnen door. Toen de taartjes klaar waren, zijn we zo snel mogelijk gaan eten. Want die combi koud ijs met een warm appeltaartje vind ik zoooo lekker!
IMG_0494 bewerkt copy

IMG_0495 bewerkt copy

laatste groteo fotooo

IMG_0496 bewerkt copy

Follow on Bloglovin

liefs5 comments  January 11, 2015

  Ok. Honger.  January 16, 2015

  Mmmm, dit is een heel erg goed idee! Ga ik eens maken!!  January 18, 2015

  Jammmm! Dit ziet er heerlijk uit!


  Ellen

  February 7, 2015

  Klinkt heerlijk! !


  Rianne

  March 30, 2015

  Deze mag je ook wel eens voor ons maken! :)


*