Kiekjes #33 | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
18.06.2014

Vandaag staat er weer een Kiekjes online! Ik laat aan de hand van foto’s zien wat ik de afgelopen tijd allemaal heb uitgespookt. Zet je schrap voor weer veel foto’s van eten (dôhhh) en hoe ik eten meeneem naar m’n werk, maar ook foto’s van een zonnig weekendje weg en dagje naar de Efteling. Kijk maar mee.

Met Koningsdag (alweer even geleden) ging ik met vriendinnen naar Thuishaven in Amsterdam. Lekker dansen in het zand.

Ze verkochten er zelfs een veganistische quinoa salade met groenten en nootjes!

Deze schattige mini banaantjes moesten even op de foto.

In het zonnetje relaxen tijdens m’n pauze. Ik werk als invalkracht in de kinderopvang en werk op verschillende locaties in Utrecht.

Zo ziet m’n tas eruit als ik ga werken. Aangezien ik voor ontbijt en lunch het liefst fruit wil eten, en ik tijdens het werken vaak geen tijd heb om allerlei fruit te gaan schillen/pellen, maak ik meestal smoothies om mee te nemen. Ik gebruik pastic flessen uit de supermarkt waar eerder ook sapjes in hebben gezeten. Hier nam ik mee: een smoothie met bananen en dadels, een mangosapje en 500 gram kersen.

Genieten van de kersen tijdens m’n pauze.

De lekkerste nectarines kocht ik gewoon bij de Jumbo voor maar 1 euro (!!) per kilo! Je begrijpt dat ik dus even goed heb ingeslagen.

Even een liftfoto, want ik vond dat ik een good hair day had.

Zo voel ik me als ik boodschappen ga doen.

En zo ziet mijn kamer eruit na de boodschappen.

Als ik bij m’n ouders ben kijk ik altijd 24 kitchen. Maaltijdsalade erbij en lekker luisteren naar het gezellige geklets van Rudolph. Wat hij allemaal klaarmaakt zou ik zelf niet meer eten, maar dat mag de pret niet drukken. Ik haal er soms wel wat ideeën uit. Na de salade at ik nog wat aardappels uit de oven.

Op 22 mei werkte ik een lange dag op een stembureau in Utrecht. De opkomst was niet groot dus de dag duurde voor m’n gevoel extra lang. Wel weer lekker wat bijverdiend.

Ik kocht deze espadrilles bij de kringloopwinkel vooooor…. tromgeroffel….. 1,50 euro! Zijn ze niet schattig?

Volgens mij kwam ik dit plaatje ergens op facebook tegen. Ik sloeg hem op mijn telefoon op want ik vond hem wel toepasselijk. Gewoon om mezelf eraan te herinneren dat als ik graag iets wil, maar het wel spannend vind, er toch gewoon voor te gaan.

Met vriendinnen ging ik een weekendje weg. We zaten op een camping dichtbij Hardenberg, gewoon in Nederland dus, maar het leek alsof we in het buitenland op vakantie waren!

We hadden twee van deze chalets waar we lekker buiten konden zitten. We hadden echt geluk met het weer!

In het water zwommen allemaal kikkers, kikkervisjes en zo ook deze mini :)

Meloenen

Watermeloen is echt een van mijn favoriete soorten fruit, als hij lekker zoet is tenminste.

M’n huisgenoten en ik hebben onze tuin flink onder handen genomen. Het begon namelijk echt op een oerwoud te lijken.

Bbq met vriendinnen. Ik at natuurlijk geen vlees of stokbrood, maar zorgde voor een bak salade voor mezelf :)

Toen ik naar m’n werk fietste zag ik weer even hoe mooi Utrecht is.

Weer lekkere, sappige en goedkope nectarines! Nommm

Irene was jarig en ze regelde dat we een dagje naar de Efteling konden. Ik was er al heel lang niet geweest, maar het voelde echt weer precies als vroeger! Hier zitten we in de Fata Morgana.

En hier zitten we in de stoomcarrousel omdat het regende en deze attractie in de buurt was haha.

Aan het eind van de de dag zijn we uit eten geweest bij Indias restaurant Ghandi in Nijmegen. We hebben er echt heerlijk veganistische soep en curry gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar. Er kwamen wel mensen eten afhalen, maar verder zat er niemand anders in het restaurant. Dat vond ik wel een klein beetje jammer. Ik vind het altijd wel gezellig als het wat drukker is.

Deze sandaaltjes heb ik geloof ik al meer dan 5 jaar en ze doen het nog steeds :)

Rabarber aardbeien moes maken.

Glutenvrij brood met aardbeien en suiker hmmmm

Samen met m’n zus Hilde eten. We aten rijst met allerlei groenten en kruiden. Ik hou de laatste tijd erg van komijnzaad dus dat strooide ik er rijkelijk overheen. Verder aten we nog wat cashewnoten ernaast.

Zelfgemaakte appelmoes

Ik eindig deze kiekjes met deze (enorm) vrolijke foto die Marije laatst van me maakte. Ze wilde me voor haar studie interviewen over hoe ik eet en daar moesten ook wat foto’s voor worden gemaakt :)

Follow on Bloglovin

liefs7 comments


  Nanda

  June 19, 2014

  Heerlijk al die bananen! Ben er zelf ook gek op. En ik ga volgende maand ook naar de efteling, ben er ook al lang niet meer geweest.


  Anne Solveig

  June 19, 2014

  Wat een leuke foto’s!  June 22, 2014

  Bananen! <3 Zo ziet het er bij mij ook ongeveer uit na boodschappen doen haha ;) Ik neem tegenwoordig ook het liefst een bananensmoothie (of iets met dadels) mee naar het werk als lunch, heel handig!  June 22, 2014

  Wat eet jij gevarieerd! Super knap, ik heb daar echt moeite mee omdat ik op mezelf woon en me nooit zo hebt verdiept in koken. Verder kom ik tot de conclusie dat ik nog nooit kersen op heb, slechte zaak dit.  June 24, 2014

  Wat veel lekkere en leuke kiekjes!


  Noé

  June 25, 2014

  Hi Daphne, superleuke foto’s ik volg deze site al een tijdje en vind vooral de eettips heel leuk en handig, ook wordt ik gemotiveerd doordat jullie zo gezond en gevarieerd eten!! Wel had ik een vraagje, hoe gezonder ik ga eten hoe duurder mijn boodschappen worden omdat fruit en noten etc allemaal erg duur is! Hebben jullie dit ook of hebben jullie tips om gezond eten goedkoop in te kopen ? :D Groetjes Noé!


  Daphne

  June 28, 2014

  Hoi Noé, dankjewel! Ik merk ook dat fruit kopen inderdaad erg duur is, vooral omdat ik ermee wil ontbijten en lunchen en er dus heel veel van koop. Ik zorg zelf dat ik altijd voldoende rijpe bananen en dadels in huis heb, die zijn het meest goedkoop in verhouding tot ander fruit. Bananen koop ik bij de Jumbo (1euro per kilo) en dadels bij de groenteboer (2,50 voor 600gram). Ik heb ook altijd wel perssinaasappels van de Jumbo in huis (die zijn 2 euro voor 2 kilo: 1 euro goedkoper dan bij de AH). Verder koop ik vaak fruit wat in de actie is. Laatst dus bijvoorbeeld 1kilo perziken voor 1 euro! Dan sla ik daar lekker van in en eet ik wat minder bananen. Die vries ik dan in :) Rijst koop ik goedkoop in bij de Turkse winkel en soms koop ik daar ook fruit, maar de kwaliteit ervan vind ik vaak wat minder (snel schimmelen en niet zo zoet). Voor mij is het ook nog steeds een beetje zoeken! Ik heb mezelf er wel op ingesteld dat ik nou eenmaal meer geld uitgeef aan eten, omdat ik het belangrijk vind. Op dit moment meer belangrijk dan het kopen van nieuwe kleren bijvoorbeeld :) Hopelijk heb je er wat aan! Liefs, Daphne


*