2nd February 2013

My weekend plans

Aangezien ik van plan ben dit weekend ultiem te gaan relaxen (jawel ik heb mijn minor met mooie punten afgerond :D), heb ik toch even een klein to do lijstje voor mezelf gemaakt. Gewoon, voor het geval dit weekend een weekend wordt waarin ik alleen maar op de bank lig en voor de vijfde keer alle seizoenen van sixteen and pregnant kijk. Ook leuk, maar dan denk ik altijd als het weekend voorbij is: ‘Waarom heb ik dit en dat klusje gewoon niet even gedaan?’ Vandaar mijn to do lijstje. Er staan natuurlijk wel alleen leuke dingen op, want dat heb ik wel even verdiend nu! Het leek me leuk om dit lijstje voor jullie te visualiseren. Kijk maar mee.
Dit klusje ligt al een paar weken op me te wachten: het kleiner maken van de fake fur coat die van mijn oma is geweest. Mijn moeder wilde hem wegdoen, maar ik vond hem meteen heel leuk! Wel een beetje groot zoals je wel kan zien op de foto’s. Ik heb wel eens vaker jassen van de kringloopwinkel wat ingenomen, met succes. Dus ik ga de uitdaging met deze jas ook aan! Ik wil dit klusje per sé dit weekend doen zodat ik de jas deze winter nog kan dragen. De temperaturen zijn weer aan het stijgen namelijk!
Dit weekend ben ik bij mijn ouders thuis en in het dorp waar zij wonen, zijn er twee leuke kringloopwinkels! Ik vind ze in ieder geval leuker dan die in Utrecht, maar dat komt denk ik ook door de prijzen die veel lager zijn. Soms valt het wat tegen, maar vaak kom ik toch met leuke kleren (en soms ook andere spulletjes) thuis. Het gele en het paarse shirt dat je hierboven ziet, komen van de kringloop. En linksboven zie je een foto van toen ik goed was geslaagd in de kringloopwinkel. Dat wil ik dit weekend ook! Op kringloopjacht dus! Ik heb er zin in.Op de blog van Mascha zag ik een filmpje over het maken van mousse van kokosolie. Ik vind het gebruiken van kokosolie altijd zo lastig doordat het zo hard is. Ik gebruik het graag met koken, maar ook als masker in m’n haar. Als de kokosolie wat zachter is, zal ik het denk ik liever gebruiken. Ook kan je het zo gebruiken als smeerboter! Ik heb in Utrecht alleen geen mixer, dus vandaar dat ik dit klusje dit weekend bij mijn ouders wil doen.
Ik heb eindelijk een blender gekocht! Ik kon natuurlijk wel sapjes maken met mijn slowjuicer (zie dit artikel), maar ik verlangde er ook naar om groene smoothies te kunnen maken. Ik heb intussen een aantal groene smoothies uitgeprobeerd als ontbijt. De enige die ik lekker vond was deze simpele groene smoothie die ik vond op het youtube kanaal van Boele Ytsma. Deze man volgt een plantaardig dieet en als je dat een beetje interessant vindt, denk ik dat je zijn filmpjes ook fijn vindt om te kijken. Hij legt een hoop dingen qua plantaardige voeding heel makkelijk en helder uit. Maar even terug naar mijn blender: ik wil dus lekkere nieuwe smoothie recepten ontdekken! Hebben jullie aanraders? Of misschien leuke blogs die hierover schrijven? Laat het me weten!

Een heel fijn weekend iedereen!

liefs d

Follow on Bloglovin

23 thoughts on “My weekend plans

 1. Suuz

  Ga ik je niet gezellig zien t weekend :-(
  Veel plezier bij je ouders! Groene smoothies zijn geweldig!!! Love it!
  Laat me even weten als je kokosmousse gelukt is! Ben benieuwd :-) fijn weekend en geniet ervan!

  1. Daphne Post author

   Thanks Suzanne! Ik ben benieuwd wat voor groene smoothies jij dan maakt!
   Ik heb vanmiddag geurloze organische kokosolie gekocht. Heel chill want ik vin de geur van kokos soms een beetje to much. En de mousse is gelukt! Ben alleen benieuwd voor hoe lang hij zo lekker zacht blijft :)

 2. Hilde

  Huh van welke oma is die jas dan? Ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken!
  Ik moet ook even plannen gaan maken voor dit weekend. Heb allemaal van die kleine dingetjes te doen, waar je in totaal toch al gauw een hele dag mee bezig bent. Even een to do-list maken dus!

  1. Daphne Post author

   Van oma Truus! Ik vertelde het haar vanmiddag, want ging met papa en mama mee naar de opa en oma’s, en ze vond het helemaal leuk haha! En toch wel fijn hè een to do lijstje voor dit soort dingen die je anders misschien zou vergeten :D

 3. Suzanne

  Ik ga vandaag een dagje kringloop doen. Ik vind het gewoon leuk om lekker te snuffelen tussen al die spullen. Net als marktplaats, daar kan ik echt een middag zoet mee zijn.

 4. Marion

  Super leuke to do lijstjes!! Ik ga ook regelmatig naar de kringloopwinkel, maar vindt daar voornamelijk leuke tasjes. Bij de kleding wil je niet te lang zoeken door de enorm vieze frietlucht die daar hangt haha.

  1. Daphne Post author

   Dankjewel Marion! :D Haha ja soms kan er echt een beetje een vieze lucht hangen rondom de kleren ja! Ik geloof dat het meeste wel schoon is (maar alsnog hangt er dan een muffe kringloopwinkel geur), maar oeeh ik was het toch altijd even erg goed voordat ik het ga dragen haha!

 5. Svenja

  Hi Daphne,

  super bedankt voor jou bezoek op mijn blog!
  Ja, de flatjes zijn prima — voor in’t huis, ha ha… De koud is nog steeds hier,,, da blijf ik nog een beetje bij mijn winter laarzen, ha ha.

  Ik hou van tartan deze winter! Ik heb er zelf ook en paar dingetjes van: En rokje, 2 sjaals en 1 bloesje. Jou sjaal is super leuk!!

  Love,
  Svenja
  Happybluebird

 6. Suikerspinsels

  Superleuke to do lijst lijkt mij! Wat ik altijd een lekkere smoothie vind: Yoghurt, sinaasappelsap, een banaan en aardbeien bij elkaar gooien :D Het is altijd even kijken met de hoeveelheden, maar ik vind het leuke aan deze dat hij iedere keer anders smaakt en toch altijd lekker is! :D

 7. Pingback: OOTD || Grandma’s fake fur coat | SISTERSINPARADISE.NL

 8. Milou

  Hey Daphna,
  Wat een super leuk blog! ga je volgen hoor!
  BTW ik heb wel een mixer dus als jij mij af en toe je blender leent mag je mijn mixer lenen!
  Goede deal? :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*