21st June 2013

personal / got my hair done!

Al een tijdje zat ik erover na te denken om mijn haar korter te knippen. Ik was al heel lang niet meer naar de kapper geweest, dus het werd sowieso hoog tijd om de punten eraf te laten halen. Maar ik wilde eigenlijk een keer iets anders.. Altijd heb ik lang haar gehad (tenminste, als je de bloempotkapselperiode van groep 1 en 2 even wegdenkt) en ik ben er dus echt best wel aan gehecht. Altijd als ik me onzeker voel, ben ik blij dat ik ‘in ieder geval nog lang haar heb’. Een hele gekke gedachtegang misschien, maar zo ervoer ik het wel.

De afgelopen weken werd het wel duidelijk dat ik nodig naar de kapper moest. Na opmerkingen van een klant en mijn zus (”het is nu echt zo Addams Family-achtig lang”) werd het de afgelopen week wel duidelijk dat ik weer eens een bezoekje moest brengen aan de kapper. Ik begon wat inspiratie op te doen op internet en kwam hele mooie foto’s tegen van Olivia Palermo, Miley Cyrus en Gwyneth Paltrow die een soort lange bob rockten. Dat leek mij eigenlijk ook wel wat! Na het erover gehad te hebben met Daphne besloot ik dat ik het gewoon ging doen. Gewoon, de schaar erin, tijd voor iets anders!

Eenmaal in de kappersstoel begon ik toch wel wat onzeker te worden.. Zou ik geen spijt krijgen? Gelukkig hielp een hele lieve en aardige kapster me met beslissen en na tien minuten hakte ik de knoop door. ‘Zeker?’, vroeg ze, ‘zeker’, antwoordde ik, ennn KNIP deed de schaar. AAHHH! Ik vond het echt wel heeel spannend hoor! Wat als ik het toch niks zou vinden?? Toen ze klaar was besloten we er nog wat meer af te halen, anders was het zo’n net-niet-lang kapsel (als je begrijpt wat ik bedoel). Ik wou mijn haar graag doneren, maar omdat ik niet meteen heel kort wou gaan en omdat de kapster wel wilde dat ik tevreden naar huis zou gaan hebben we hier niet voor gekozen. Het zou er net niet lang genoeg voor zijn en daarbij waren de punten niet in topconditie.

Wat ik er nu van vind? Ik ben er ontzettend blij mee! Het voor de eerste keer wassen was heel vreemd, maar ook wel weer lekker, omdat je sneller klaar bent en veel minder last hebt van knopen. Er zit nu ook wat meer volume in omdat het minder zwaar is. Ja, ik ben verrry happy!

Mijn inspiratiefoto’s:

Wat vinden jullie van mijn nieuwe haar?

Follow on Bloglovin

28 thoughts on “personal / got my hair done!

 1. Nena - whatevergivesjoy

  ik vind je haar echt superleuk gedaan!
  echt heel erg mooi! die foto van gwyneth paltrow was een aantal jaren geleden ook mijn inspiratiefoto (:

  (pas wel even je titel aan meid, het is ‘got my hair done!’)

  xx

  1. Irene Post author

   Dankjewel Nena! En wat grappig van die foto, het zit ook echt heel erg mooi bij haar.

   Oh en haha dat kan wel kloppen :p Ik hoor het beide, heb het met ‘did’ wel eens gehoord in Amerikaanse vlogs. Maar ging het net opzoeken en toen zag ik dat het inderdaad wordt gezegd in Amerika maar dat het grammaticaal eigenlijk niet klopt. Ik pas het aan! Xxx

 2. Nicole

  Het staat je echt super goed! Wat ik heel grappig vind, is dat ik het een paar dagen precies zo heb laten knippen, haha! Ik had het wel minder lang dan jij, maar toch is er ruim 15 cm af gegaan en ik ben zo blij met mijn nieuwe kapsel. Ik vind dat korte bij jou ook veel spontaner staan, het past echt bij je! Liefs, Nicole

  1. Irene Post author

   Dankjewel Nicole, heel lief! En wat grappig zeg, heb net even gekeken en ik vind het je echt ZO mooi staan! Je denkt altijd dat je nergens bent zonder je lange haar (tenminste dat dacht ik, haha) maar als je het dan eenmaal anders hebt is het toch wel heel erg leuk en verfrissend :) xxx

 3. roos

  Wat staat het je goed! Heel erg mooi.
  Ik heb zelf ook vrij lang haar waar helemaal geen volume inzit, terwijl ik van mezelf vrij veel volume in mijn haar heb. Ik vind het echt niet mooi meer, gelukkig komt maandag de kapster. Ik ga ook voor korter haar, net iets over schouderlengte denk ik.

  1. Irene Post author

   Dankjewel Roos! Ik snap helemaal wat je bedoelt, bij mij was het volume ook ver te zoeken. Nu het korter is valt het gewoon wat voller! Dus ik zou zeggen laat het lekker wat korter knippen, ben benieuwd hoe het wordt :) x

 4. Sara

  Het staat je goed, je gezichtsvorm komt nu net wat mooier uit!

  Ik heb het een tijdje geleden ook kort geknipt voor donatie, maar heb er stiekem wel een beetje spijt van.

  1. Irene Post author

   Dankjewel Sara!! En echt, heb je er spijt van? Ik vond lang haar ook mooi bij je maar ik vind dit korte heel cool en stijlvol bij je staan! x

 5. Naomi

  Oh wauw, dat vind ik echt heel knap van je! Ik heb laatst 10 centimeter van mijn haar laten knippen en moest er zo aan wennen! Terwijl het dus eigenlijk bijna niks is. Staat je erg goed dit! Gelukkig ben je er blij mee!

 6. Jhemyla

  Bij mij moet er ook nodig een schaar in want het is ook flink beschadigd en dood. Nu ik die foto van Olivia Palermo zie ben ik overtuigd. Dat kapsel ga ik nemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*