recept // carrot apple date bites | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
30.03.2013


Dit heerlijke en simpele gerecht moest gewoon op de blog! Je hebt namelijk maar een paar ingrediënten nodig voor deze kleine schattige bites. Ik kwam dit recept tegen tijdens het kijken van de youtube filmpjes van Megan Elizabeth. Ze deelt op haar kanaal allerlei rauwe veganistische recepten. Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze raw vegan carrot apple date bites maakt. Ze zijn heerlijk als snack of toetje en ze bevatten geen suiker. Tóch smaken ze lekker zoet. Lees verder om te zien hoe dit kan en wat je allemaal nodig hebt.

Ingrediënten:
– 2 appels
– 8 dadels
– 3/4 cup wortel (aan een stuk of 5 wortels heb je genoeg)
– 1/3 theelepel kaneel (ik deed er iets meer in!)

Hoe komt het dat dit gerechtje zo lekker zoet is? De dadels! Verder zijn appels en wortels natuurlijk ook al zoet van zichzelf. Kaneel en appel heb ik altijd al een lekkere combi gevonden, maar met de dadels en wortels erbij als ‘pasta’ voor tussen de appels wordt het net even wat meer speciaal.

Verder heb je een keukenmachine nodig. Ik kwam er pas achter dat mijn ouders die hadden! Ik zou er graag nog eentje hebben voor in Utrecht.

Bereiding:
Maak de wortels fijn in de keukenmachine. Ontpit de dadels en doe ze bij de wortels. Laat de keukenmachine het werk doen totdat er een smeerbare pasta ontstaat. Voeg naar smaak kaneel toe aan dit mengsel.

Was de appels en snijd er dunne plakken van. Tik de eventuele pitjes eruit (er ontstaan dan mooie bloemetjes!) en besmeer de plakken met het mengsel. Stapel de schijven op en snijd de ‘torentjes’in kleine behapbare stukken. En klaar zijn je carrot apple dat bites!

Als je wil kan je het klokhuis van de appels verwijderen door er eerst met een appelboor doorheen te gaan of het klokhuis er gewoon uit te snijden. Ik vond het zelf niet storend.

We hebben hier met z’n vieren van gegeten. De rest van de stukken appel hebben we besmeerd met het mengsel dat nog over was. Alles kwam precies op!

Nu ik dit artikel schrijf zie ik op het youtubekanaal van Megan Elizabeth hele makkelijke Easter Bunny Bites staan. Misschien ga ik die dit paasweekend wel maken! :)

Sinds kort ben ik erachter dat je met dadels dit soort gerechtjes heerlijk zoet kan maken. Kenden jullie dit trucje al? Toevallig gebruikte ik ook dadels in mijn pumpkin pie die ik laatst maakte. Klik hier voor dat artikel!

d

Follow on Bloglovin

liefs20 comments  March 30, 2013

  dit lijkt me echt heel lekker, ga het volgende week eens proberen ( heb dan vakantie haha :) ) xoxo  March 30, 2013

  Lijkt me heel apart! Leuk gedaan (:  March 30, 2013

  Lijkt me echt heerlijk ! En zo simpel!  March 30, 2013

  Origineel recept!  March 30, 2013

  oeeeeeeee, wat heerlijk!!! :) Dit wil ik zeker nog een keer proberen. :) Liefs  March 30, 2013

  Ooh dit ziet er echt lekker uit! :) Ik wil dit zeker wel een keertje proberen! :) x Laura

  http://styleandsushi.blogspot.com


  Nena - whatever gives joy

  March 30, 2013

  hmm, klinkt lekker! (:


  charile

  March 30, 2013

  mmm lekker!  March 30, 2013

  Lijkt me erg lekker!  March 30, 2013

  ze zien er ZO cute en lekker uit!!  March 30, 2013

  Oeeeh dit ziet er heel lekker uit!
  Ik ga dit zeker eens maken, bedankt voor het leuke recept!  March 30, 2013

  Oeh lekker! En ook zo snel te maken..lekker voor bij een paasontbijtje ook:)


  Esmay

  March 30, 2013

  Ah wat een schattige hapjes! Klinkt lekker!


  Anne Solveig

  March 31, 2013

  Echt super leuk!  April 1, 2013

  ziet er heerlijk uit!


  Melissa

  April 1, 2013

  Wat ziet dat er lekker uit! Ik houd niet van wortels en dadels, maar ga dit gerechtje toch maar eens maken denk ik. :)


  Daphne

  April 1, 2013

  Dankjewel Melissa! Grote kans dat je dit gerechtje wel gewoon lust, ondanks dat je niet van wortels en dadels houdt :) De vulling is lekker zoet en smaakt een beetje naar kaneel, niet per se naar wortels of dadels!  April 5, 2013

  O M G mag ik heel even gillen? Dit ziet er zo geweldig uit :D Wij hebben helaas geen keukenmachine, maar wel een staafmixer waar het vast ook wel mee kan. Dit lijkt me te lekker.


  Daphne

  April 5, 2013

  Hahahaha ik dácht al, wie hoor ik daar nou zo gillen? :D Ik denk alleen niet dat je worteltjes met de staafmixer klein krijgt. Misschien als je de wortels eerst raspt? Maar dan nog denk ik dat het mengsel iets te droog is dan! Let me know als het je op een andere manier is gelukt :)  April 7, 2013

  Ik ga het zeker binnenkort proberen. Het lijkt me verrukkelijk! :D


*