recept / pompoen uit de oven | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
30.10.2013


Ik heb niks met Halloween, maar ik heb wel iets met de pompoenen die nu overal te koop zijn! Deze was biologisch én in de aanbieding. Perfect dus! Soms maak ik er soep van, maar nu moest ik ineens denken aan een recept dat mijn vader vorig jaar maakte: pompoen uit de oven met knoflookkruimels erop! Lekker als bijgerecht of bijvoorbeeld vervanger voor aardappels. Het snijden van de pompoen kost wel wat tijd, maar hmmmm dat heb ik er wel voor over! Ik geloof dat mijn vader een recept van internet gebruikte, maar toen ik de pompoenen in de winkel zag liggen heb ik even diep in m’n geheugen gegraven, logisch nagedacht en het volgende gekocht:

WAT HEB JE NODIG?
– Pompoen
– Beschuit
– Knoflook
– Olijfolie


BEREIDING
Stap 1. Snijd de schil van de pompoen en haal de zaden eruit. Ik gebruik een heel scherp mes om de pompoen te snijden en een lepel om de zaden er gemakkelijk uit te krijgen. Ik gebruikte een halve pompoen, goed voor ongeveer twee grote porties.
Stap 2. Snijd de pompoen in kleine stukken. Ik vond halve maantjes wel leuk.

Stap 3. Leg de pompoenstukken op een stuk bakpapier en bestrijk ze met olie.
Stap 4. Verkruimel een aantal beschuiten en roer er wat geperste knoflook doorheen. Strooi het mengsel over de pompoenstukken. Ik gebruikte 5 beschuiten en twee teentjes knoflook.

Stap 5. Zet de pompoen ongeveer een half uur in een oven van 200 graden. Het is klaar als de kruimels bruin en knapperig zijn en de pompoen zacht.

En dat was het! Best makkelijk hè? Je kan natuurlijk nog zout en peper toevoegen, maar ik vond het zo al smaakvol genoeg :) Wat maken jullie allemaal van pompoen?

Follow on Bloglovin

liefs20 comments  October 30, 2013

  Ik moet nodig eens met pompoen aan de slag :)  October 30, 2013

  Lekker hoor. Ik maak wel eens pompoensoep. Heerlijk met die kou.


  Anne Solveig

  October 30, 2013

  Oooh dat klinkt echt eeeeeenorm lekker!  October 30, 2013

  Klinkt lekker! Ik ben gek op pompoen, vind soep erg lekker maar ook bijvoorbeeld pasta met pompoen of een plaattaart :)


  Nena - whatevergivesjoy

  October 30, 2013

  Hmm, pompoen is heerlijk. Dit moet ik eens testen!  October 30, 2013

  Ik heb eigenlijk nog nooit pompoen gehad, waar proeft het naar? Het ziet er wel lekkker uit!
  Liefs


  Daphne

  October 30, 2013

  Het smaakt een beetje zoet. Misschien te vergelijken met zoete aardappel! Alleen ik vind pompoen lekkerder :)  October 30, 2013

  Ik kan eigenlijk niet herinneren dat ik ooit pompoen gegeten heb.. Lijkt me heel zwaar eten ;)  October 30, 2013

  Wat lekker! Ik heb laatst pompoen lasagne gemaakt en ik wil binnenkort ook graag een keer zelf pompoensoep maken :) liefs  October 30, 2013

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit iets met pompoen gegeten, toch maar eens proberen :)

  Liefs  October 30, 2013

  SUPER lekker l!! :) ik ga dit echt eens maken! :)  October 30, 2013

  Ziet er heel lekker uit! Ik ben zelf vooral een fan van pompoensoep, jummie!

  ♥ Saskia  October 30, 2013

  Wauw, dit lijkt me heerlijk!
  Dit ga ik snel eens maken :)  October 30, 2013

  Hey ik had al wat gereageerd maar vast niet doorgekomen! Maar.. Ik ben gek op pompoen! Ik maakte laatst pompoen-pannenkoeken hmmmm… ik haal de schil er trouwens nooit vanaf. Met koken wordt dat namelijk ook gewoon zacht. In de oven zou dat wel niet helemaal goed gaan!


  Daphne

  October 30, 2013

  Ik denk dat er dan iets fout is gegaan met de vorige comment! Maar heerlijk hè, pompoen! Ik hoorde laatst ook al dat de schil eraf halen niet per se nodig is. Hoe pompoen met schil in de oven uitpakt weet ik niet zeker, maar als ik weer een biologische pompoen heb, ga ik er soep van proberen te maken met de schil er nog aan :) Pompoenpannenkoeken klinken ook goed!  October 30, 2013

  Oeh lijkt me heel lekker. X  October 31, 2013

  Dit lijkt me erg lekker! Leuke blog hebben jullie ook, ik ga de blog zeker volgen via bloglovin. :)  October 31, 2013

  Wat grappig heb hier nog nooit van gehoord, ziet er lekker uit!  October 31, 2013

  Zo leuk dat jullie nu weer bloggen! :D Dit lijkt mij lekker.  November 2, 2013

  Hmm ziet er heerlijk uit, heb toevallig een pompoen in huis en vind het altijd lastig om daar iets mee te verzinnen komt goed uit dus!!

  Liefs, Emma ♡


*