Spiralizer review + recepten | SISTERSINPARADISE.NLSISTERSINPARADISE.NL
20.07.2013

IMG_6842
Lekker knabbelen aan een wortel? Of happen in een komkommer? Ik dacht het niet! Ik heb namelijk een heel handig keukenapparaatje waarmee ik allerlei groenten en fruit kan omtoveren in perfecte ‘spaghetti’. Ik laat jullie zien hoe dit apparaatje werkt en geef een aantal lekkere salade recepten.
PicMonkey Collage 1
Ik heb het over dit apparaatje: de Spiralizer. Je zet de Spiralizer op het aanrecht, steekt er een stuk groente of fruit in en draaien maar! Hierboven zie je hoe het werkt met komkommer. Je krijgt prachtige slierten en uiteindelijk eindig je met een restant dat lijkt op een soort van alien-voelspriet die je ook nog op kan eten als je wil. Het fijne vind ik dat het apparaat zich vastzuigt aan het aanrecht zodat je naar hartelust kunt draaien zonder dat het ding van links naar rechts schiet.

De Spiralizer wordt geleverd met drie messen waarmee je verschillende soorten ‘spaghetti’ kan maken. Een dunne spaghetti, een iets dikkere spaghetti en een soort gekke platte noodles. Kijk even verder voor de recepten die ik er onder andere mee heb gemaakt:
IMG_6839
Salade van komkommer, tomaat, olijven en pijnboompitjes. Ik gebruikte hiervoor het meest dunne mes.
IMG_6844
Heerlijk als tussendoortje: salade van appel, wortel, rozijnen en kaneel. Ook voor deze salade gebruikte ik het mes voor de meest dunne spaghetti.
IMG_6906
Courgette spaghetti met tomatentapenade, stukjes tomaat, kappertjes en pijnboompitjes. Ik gebruikte weer het dunne mes.
image6
Dit zijn die gekke noodles waar ik het over had! Ik gebruikte hiervoor courgette en at er wat couscous en pindasaus bij.
IMG_6141
Wederom courgette spaghetti! Nu met tomatensaus, olijven en rode ui. Ik gebruikte tomatensaus met basilicum uit een pakje en at het gewoon koud. Als je het lekker vindt kan je de spaghetti natuurlijk ook kort aanbakken en de saus opwarmen.

Ik kocht deze Spiralizer op de webshop Superfood.nl voor 33 euro. Ik gebruik nu een paar maanden regelmatig en vind ’m het geld helemaal waar! Zoals je bij de foto’s ziet, gebruik ik vooral het mes waarmee je de dunne spaghetti kunt maken. Die structuur vind ik het lekkerst. Inmiddels heb ik de spiralizer gebruikt op courgette, komkommer, appel en wortel. Je zou er bijvoorbeeld ook kool of pompoen mee kunnen snijden.

Ik ben heel blij met mijn Spiralizer! Mijn salades van mooie gekrulde groenten en fruit vind ik veel lekkerder dan wanneer ik ze snijd met een gewoon mes. En het oog wil ook wat, toch?

Kende jij de Spiralizer al?

Liefs Daphne

Follow on Bloglovin

liefs9 comments  July 20, 2013

  Wat handig ,ik had al wel eens zoiets gezien. Het eten ziet er allemaal heerlijk uit !  July 20, 2013

  het ziet er allemaal zo mooi uit!


  Esmay

  July 20, 2013

  Superhandig! Dan krijg je ook veel meer zin om met groente aan de slag te gaan (ik dan in ieder geval)!  July 20, 2013

  Ik had er wel al eens van gehoord maar nog nooit in actie gezien. Interessant apparaat!


  Anne Solveig

  July 20, 2013

  Wat een leuk ding joh!  July 20, 2013

  Wat een gaaf ding!
  die komkommer spiraaltjes, gaaf.


  Nena - whatevergivesjoy

  July 20, 2013

  Wat een leuk toestel joh!  July 21, 2013

  Op het werk hebben ze in de keuken zo’n ding, heel handig!


  Lara

  July 26, 2013

  Ziet er superleuk uit! Nu wil ik er ook een! En ik krijg spontaan zin om te koken, wat ik eigenlijk nooit doe.


*